Czekoladowy mus z awokado i bananem

Składniki na 2 porcje

1 duże dojrzałe awokado
1 banan
łyżka miodu (ja używam ze spadzi iglastej)
1 łyżka dobrego kakao (ja używam kakao klasyczne z Ghany /Wedel/)
1/4 szklanki mleka (lub mniej, zależy kto jaką lubi konsystencje musu)

Przygotowanie:

Owoce obrać i pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić z resztą składników do miski i zblendować. Można też użyć miksera do koktajli. Na wierzch można zetrzeć trochę czekolady i dodać owoce (maliny, jeżyny, truskawki).


Mus jest pyszny i lekki, w smaku przypomina budyń czekoladowy. Lepiej podawać mniejsze porcje, żeby się nim szybko nie przejeść :) Super alternatywa na drugie śniadanie lub podwieczorek. Na imprezach sprawdzi się jako szybki deser, goście na pewno będą zachwyceni. 

Smacznego !!!

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty