Czekoladowy mus z awokado i bananem
Składniki na 2 porcje
1 duże dojrzałe awokado
1 banan
łyżka miodu (ja używam ze spadzi iglastej)
1 łyżka dobrego kakao (ja używam kakao klasyczne z Ghany /Wedel/)
1/4 szklanki mleka (lub mniej, zależy kto jaką lubi konsystencje musu)
Przygotowanie:
Owoce obrać i pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić z resztą składników do miski i zblendować. Można też użyć miksera do koktajli. Na wierzch można zetrzeć trochę czekolady i dodać owoce (maliny, jeżyny, truskawki).
Mus jest pyszny i lekki, w smaku przypomina budyń czekoladowy. Lepiej podawać mniejsze porcje, żeby się nim szybko nie przejeść :) Super alternatywa na drugie śniadanie lub podwieczorek. Na imprezach sprawdzi się jako szybki deser, goście na pewno będą zachwyceni.
Smacznego !!!
😊 koniecznie muszę spróbować 😀
OdpowiedzUsuńNie pożałujesz :D Polecam !!!
Usuń